אזרחות ישראלית

מדינת ישראל בשל צביונה הייחודי אינה ממהרת להעניק אזרחות ישראלית לכל דורש, ומחזיקה במערך חוקי הגירה מפורט המתייחס לכל סוגי הבקשות והסיטואציות האפשריות. 

בעבור יהודים מרחבי העולם אזרחות ישראלית ניתנת מכורח חוק השבות, בהליך קצר וכמעט אוטומטי. אולם בעבור מי שאינם יהודים מדובר בהליך המצריך עמידה במספר פרמטרים, חובת הוכחה וסמכות מלאה הנמצאת בידי רשויות מדינת ישראל לאשר או לסרב לבקשת האזרחות.

מדוע אזרחים זרים מבקשים אזרחות ישראלית?

אזרחות ישראלית עשויה להידרש על ידי אזרחי מדינות זרות הן מסיבות אישיות והן מסיבות עסקיות. בקשה לאזרחות ישראלית (ובעצם כל בקשה של אדם לאזרחות זרה) יכולה להידרש במטרה לנצל חוקי מיסוי והטבות כלכליות של אותה מדינה, לזכות לטיפול רפואי בסטנדרטים גבוהים ותחת סל בריאות בעבור חולים כרוניים, לזכות באשרת עבודה פתוחה ולא מוגבלת, להירשם לנבחרות, טורנירים ותחרויות ולזכות בתמיכה המיועדת לאזרחי המדינה בלבד,  אפשרויות מסחר וכדומה.

בקשת אזרחות ישראלית מסיבות אישיות נוגעת לרוב לאיחוד משפחות, בקשה להינשא או נישואין לאזרח ישראלי, התיישבות ממושכת בישראל מסיבות שונות ובקשה להסדרת מעמד וקבלת אזרחות ישראלית ועוד.

הסמכות החוקית למתן אזרחות ישראלית לתושבי מדינות זרות מצויה בידי משרד הפנים הישראלי.

אזרח מדינה זרה המבקש להסדיר את מעמדו החוקי ולקבל אזרחות ישראלית יעביר בקשה רשמית למשרד הפנים ויציג אסמכתאות לעמידה במספר פרמטרים מכריעים בהחלטה:

  • ויתור על אזרחות קודמת- מדינת ישראל מתנה מתן אזרחות ישראלית לתושב זר בוויתור על אזרחותו הקודמת. ויתור זה יכול להיעשות מראש או בכפוף להחלטה בעניינו. בכל מקרה לא יוכל המבקש להחזיק בשתי אזרחויות. 
  • שהייה בישראל- המבקש שוהה בישראל בעת הגשת הבקשה ושהה בה לתקופה בת שלוש שנים לפחות בחמש השנים שקדמו לבקשה.
  • זכאות לישיבת קבע- המבקש זכאי לישיבת קבע בישראל. זכאות זאת מאפשרת שהיית קבע בישראל אשר אינה מוגבלת בזמן ולמעשה נבדלת מקבלת אזרחות ישראלית מלאה מאחר וניתן לבטל אותה בתנאים מסוימים, כמו גם אי מתן זכות הצבעה. זכאות זו ניתנת לרוב לבני זוג של אזרחים ישראלים שלא במעמד נישואים, לבעלי זכות לקבלת אזרחות ישראלית שלא מימשו אותה או מטעמים הומניטריים.
  • השתקעות- על המבקש להוכיח כי השתקע בישראל או כי מיועד להשתקע בה. פרמטר זה נמדד באמצעות יתדות חיים בתחומים שונים דוגמת מקום עבודה, משפחה, חינוך לילדים במידה וקיימים וכדומה.
  • ידיעת השפה- כחלק מהליך קבלת אזרחות ישראלית יידרש המבקש לעבור ריאיון אישי בו ייבחנו בין היתר ידיעותיו בשפה העברית, כאשר נדרשת רמת עברית בסיסית לכל הפחות.
  • עבר פלילי ובטחוני- על המקש להציג עבר פלילי ובטחוני נקי. לצד זאת המדינה תבחן פרמטרים אלו ותשלול כל בקשה של אדם אשר עשוי להוות סיכון בטחוני או פלילי למדינה.
  • שירות צבאי- סעיף זה אינו בבחינת סעיף חובה אולם מבקשי אזרחות ישראלית אשר התנדבו בצבא הגנה לישראל יזכו לנקודות זכות ועתים גם על חשבון הקלה בפרמטרים אחרים בדרך לקבלת אזרחות ישראלית.

חשוב לדעת כי הגשת בקשת אזרחות ישראלית והתהליך כולו, הן מכורח חוק השבות והן בקשות שהוגשו תחת תנאי זכאות אחרים, הן בקשות מורכבות המטופלות בתהליך ארוך הכולל בתוכו הצהרות, איסוף מסמכים, ראיונות  אישיים ותחקירים שונים. מומלץ שלא לצאת לדרך באופן עצמאי ולרכוש את שירותיו של עורך דין מומחה בתחומי הגירה ואזרחות ישראלית.

משרדנו מספק שירות מקצועי ומעולה ומחזיק במאות סיפורי הצלחה של מבקשי אזרחות ישראלית, מסורבים ואחרים, אשר בזכות יד מקצועית מכוונת וניהול תהליך באחריות ותוך היכרות עם מוסדות המדינה נחתמו בקבלת אזרחות כחוק.

סגירת תפריט
צרו קשר